Kid@home
Kinderopvang met aandacht!

Welkom bij gastouderbureau Kid@home

Bent u op zoek naar kinderopvang met aandacht voor uw kind?
Bij gastouderbureau Kid@home verzorgen gastouders kleinschalige kinderopvang in hun eigen huis of bij de kinderen thuis. De kinderen worden opgevangen door een vaste gastouder zodat zij ook daadwerkelijk ieder kind kennen en ook ieder kind aandacht kunnen geven. 

Bent u nieuwsgierig naar de gastouders van Kid@home?
Kijk dan bij Welke gastouders zijn er? en/of neem contact op met Kid@home. Wij helpen u graag zoeken naar een passende gastouder waar uw kind zich kind-aan-huis gaat voelen


Wilt u online maandstaten
goedkeuren of aanpassen?
Of wilt u facturen inzien?
Klik dan op Login

Bijeenkomsten

Woensdag 19 mei heeft Kid@home voor ouders en gastouders het Webinar ‘Ruimte voor jongens’ georganiseerd. Een online bijeenkomst met herkenning, eye-openers en een duidelijke boodschap: ‘laat de jongens zichzelf zijn en geef ze de ruimte!’ 

Jongens spelen en ontdekken over het algemeen op een andere manier dan meisjes. Ze uiten zich vooral fysiek; duwen, trekken, stoeien, etc. Ze laten elkaar voelen wie ze zijn en waar hun grenzen liggen. Ook tonen ze emoties vaak in gedrag. Ze worden bijvoorbeeld druk en luidruchtig. Maar om zich goed te kunnen ontwikkelen, hebben jongens het nodig om te stoeien, te rennen en bezig te zijn.

Ontwikkeling hersenen
Jongens ontwikkelen zich meestal wat onregelmatiger dan meisjes. Ze zijn in de regel impulsiever, hebben een kortere spanningsboog en hun taalontwikkeling verloopt een beetje trager. Jongens willen meer doen en zelf meemaken, letterlijk en figuurlijk.

Hormonen rollercoaster
Jongens hebben meer testosteron dan meisjes en dat maakt ze impulsiever, beweeglijker en energieker dan meisjes. Rond de twee jaar neemt de hoeveelheid testosteron aanzienlijk toe: veel jongetjes gaan dan hun grenzen uitproberen. Tussen vijf en elf jaar blijft de hoeveelheid testosteron ongeveer gelijk, maar voordat de puberteit inzet, schiet het testosteronniveau ineens ­omhoog. Daar zorgt het o.a. voor lichamelijke kracht en de neiging om stoere dingen te doen.

Leren door te doen
Jongens leren – meer dan meisjes – vooral door te doen en ervaren. Uitproberen en kijken wat er lukt of niet. Dat kan soms door hun omgeving als lastig worden ervaren en brengt enig risico met zich mee. Het is belangrijk ze daar ruimte in te geven. Als de veiligheid in het gedrang komt, kun je bijvoorbeeld reageren met: ‘Ik zie dat je graag wilt voetballen. Laten we dit niet binnen doen, maar in de tuin of op straat, daar is meer ruimte’. Verbied het ze niet, maar zoek een andere oplossing. Jongens hebben ruimte nodig om te experimenteren. Zo kunnen ze zelf ontdekken waar hun grenzen liggen, waar het goed gaat en waar het niet goed gaat. 

Kwaliteit

Kid@home is een klein geregistreerd bureau waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat.
Bij ons zijn zo'n 50 gastouders aangesloten. Dit zijn allen gediplomeerde en geregistreerde gastouders. Wij werken heel regionaal, in het gebied tussen Arnhem en Nijmegen, kennen al onze gastouders en vinden persoonlijk contact heel belangrijk! 

Kwaliteit hoeft niet duur te zijn.
 Wilt u weten wat gastouderopvang bij Kid@home kost?

 

 
Bereken hier heel eenvoudig uw netto kosten.    

 

Bereikbaarheid

Wij zijn nu ook via WhatsApp bereikbaar! 
Heel handig voor korte berichtjes, eenvoudige vragen en opmerkingen waarop je snel antwoord wilt hebben.

Uiteraard kunt u ons ook nog gewoon telefonisch bereiken op 0481-464386.

Waar vindt u alle gastouders?

De bij Kid@home geregistreerde gastouders zijn werkzaam in de gemeente Lingewaard: Angeren, Bemmel, Doornenburg, Gendt, Haalderen en Huissen, als ook in de omliggende plaatsen Arnhem, Driel, Elst (Gld), Oosterhout (Gld)/ Nijmegen-Noord en Valburg. 


Volg ons op: 

  
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram